5 tips till dig som ska söka jobb
Framgång, Tips

5 tips till dig som ska söka jobb

Att börja på ett nytt jobb upplevs av de flesta som kul och spännande. Men att komma igång med jobbsökandet, och framförallt att veta vad en bra jobbansökan ska innehålla, kan vara svårt. Här bjuder vi på fem handfasta tips till dig som är ny på arbetsmarknaden eller som är ute efter ett nytt jobb.

Starta med en målbild

Vad är din drömbransch? Vilka företag kan du tänka dig att arbeta på? Ibland kan dessa frågor vara svåra att besvara, men genom att gå igenom dina intressen samt vilka erfarenheter du har sedan tidigare kan du finna en röd tråd.

Våga utmana dig själv och tänka stort. Exempelvis, om du har arbetat med service i ditt tidigare arbetsliv, kan det vara för att du gillar att hjälpa andra eller för att du är social och vill umgås med människor?

Våga söka många jobb

Förhoppningsvis finns det många intressanta jobb inom den bransch du drömmer om. Våga pröva lyckan hos flera aktörer. Om du inte får en bra känsla på intervjun går det alltid att tacka nej. Dessutom är varje intervju ett tillfälle att få värdefull intervjuträning, det är inte alls ovanligt att man är nervös de första gångerna.

Anpassa ditt CV till varje ansökan

När du har klurat ut vilka tjänster du är intresserad av att söka är det dags att skriva CV. Ett tips är att göra noggrann research på de företag som du kommer att söka dig till, exempelvis genom att gå in på deras hemsida.

Anpassa ditt CV för att passa varje företag och tjänst du söker, det märks fort om du använder ett standard CV vilket ger känslan av att du saknar engagemang. Det är viktigt att tänka på att dina erfarenheter ska matcha arbetsbeskrivningen. Lyft fram varför just dina kvalifikationer, din erfarenhet och kunskap gör att du passar perfekt för den tjänst du söker. Rekryteraren kommer förmodligen gå igenom många CV:n, därför behöver din ansökan sticka ut.

Ha en tydlig struktur när du skriver och våga vara personlig för att inte försvinna i mängden. Glöm inte korrekturläsa, stavfel och särskrivningar ger ett mindre professionellt intryck.

Se över ditt digitala varumärke

Det är inte omöjligt att rekryteraren kommer att gå in på din LinkedIn, Facebook eller Instagram. Linkedin är en sökmotor för rekryterare som söker kandidater. På LinkedIn har du möjlighet att presentera dig själv, sammanfatta dina erfarenheter och kommunicera att du söker nytt jobb. Om du har en öppen Facebook eller Instagram, se över dem så att de ger en rättvis bild av dig och hur du vill uppfattas.

Kom igång!

Till stor del handlar det om att bara göra det. Att söka jobb är tidskrävande och kan ibland kännas som ett heltidsarbete. Se till att skaffa rutiner, exempelvis kan du varje morgon när du äter frukost gå igenom ditt nätverk efter lediga tjänster. Det går givetvis även bra att skicka spontana ansökningar.

Var ihärdig och visa att du är intresserad, det kommer att löna sig!

 

Läs hela artikeln på www.inhouse.se

6 april, 2017

About Author

admin


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv