Äkta italiensk pizza i Göteborg
Allmänt, Fritid, Tips

Äkta italiensk pizza i Göteborg

Att hitta en äkta italiensk pizza i Göteborg är svårt. Men inte omöjligt. För att lyckas krävs passion, hantverkskunnande och kärlek till det italienska köket.  

Hur gör man en äkta italiensk pizza? Många, däribland restaurangägare över hela världen, har ställt sig frågan utan att hitta svaret. Frågar man en lokal pizzabagare i något av de många mattokiga hörn i Italien, något som förstås inte alla har möjlighet att göra, så är svaret mångbottnat.

En av de viktigaste aspekterna för att göra en äkta italiensk pizza är ett stort hantverkskunnande. Tillagningen är allt när det gäller en äkta italiensk pizza, hur den förbereds och hur den behandlas både innan och efter den åker in i ugnen. En äkta italiensk pizza, till exempel den som serveras i Neapel, kännetecknas av höga och luftiga kanter, ett tillagningssätt som förutsätter en viss kunskap som oftast ärvs från generation till generation.

En annan viktig förutsättning för att göra en äkta italiensk pizza är att använda råvaror av högsta kvalité. Tomater som växt vid vulkanen Vesuvius sluttningar, italiensk basilika och buffelmozzarella gör att smakerna i pizzan verkligen kommer till liv.

Det finns äkta italiensk pizza i Göteborg

Att hitta äkta italiensk pizza utanför Italien kan vara en utmaning. Vissa fokuserar för mycket degen och glömmer bort hur viktiga råvarorna är, andra väljer att göra för mycket istället för att göra grunderna bra.

En restaurang som gör den italienska pizzan rättvis i Göteborg är Ristoria. Efter en spännande matresa till Italien, där man fick ta del av såväl lokala som nationella traditioner och lära sig hantverket som krävs för att göra en äkta italiensk pizza, tog teamet från Ristoria med sig kompetensen till Göteborg och öppnade restaurang. Idag är Ristoria en av får restauranger i Göteborg som serverar äkta italiensk pizza.

16 augusti, 2017

About Author

admin


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv