Besök roliga turistattraktioner i Småland
Allmänt

Besök roliga turistattraktioner i Småland

Det finns de som säger att Småland är Sverige på riktigt. Det är ett landskap med en varierad och vacker natur, ett stort utbud av badplatser och underhållande turistattraktioner som förgyller din semester. Här föddes Lena Philipsson och Carolina Klüft, Vilhelm Moberg och Astrid Lindgren.

För den som vill spendera sin semester i Småland finns ett varierat utbud av turistattraktioner för hela familjen.

Konstglas och superentreprenörer

I Småland hittar du Glasriket med dess fantastiska hantverk, med inte mindre än 12 glasbruk och hyttor med utställning, tillverkning och försäljning av glaskonst. I Älmhult hittar du museet som berättar Ikeas historia från dåtid till nutid – och framtid. Här kan den inredningsintresserade komma ett steg närmare den värld som Ingvar Kamprad startade med att sälja pennor en gång i tiden.

Och i småländska Näs finns Astrid Lindgrens barndomshem, det ställe där Astrid växte upp och som är källan till många av hennes älskade sagor. Förutom sagovärldar bjuder Näs på fantastiska trädgårdar för den som är intresserad av växtlighet och trädgårdsanläggning.Utflyktsmål Småland

Turistattraktioner i naturen

Om du hellre föredrar turistattraktioner i form av Smålands vackra natur är nationalparkerna Norra Kvill eller Store Mosse att rekommendera. Norra Kvill bjuder på en magisk skog som är känd för omkullfallna stammar och gigantiska stenblock. Här hittar du en sjö med näckrosor och vattenklöver och du vandrar via mossbeklädda stenar trolska tjärnar.

Kanske det var här Ronja och Birk sprang omkring i skogen? Store Mosse är det största myrområdet i södra Sverige och går under beteckeningen ”myrhav” med sina imponerande vidder.

Så ja, det finns ett stort utbud av turistattraktioner i Småland för alla, gammal som ung.

14 juni, 2017

About Author

admin


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv