En krishanteringskurs kan hjälpa ditt företag ta kontroll
Arbete, Framgång, Tips

En krishanteringskurs kan hjälpa ditt företag ta kontroll

Dålig publicitet kan vara katastrofalt för ett företag, och allvarligt hota verksamheten. Det går inte att vara redo för alla sorters scenarion, men genom planering, öppenhet och ansvarstagande går kriser att arbeta med på ett mycket konstruktivt sätt. En kurs i krishantering kan hjälpa er göra just detta.

För all publicitet är verkligen inte bra publicitet. Den urgamla klyschan har förkroppligats på ett framgångsrikt sätt av personer som Mae West och Paris Hilton, men inget företag har fått bättre trovärdighet av dålig press eller skandaler. Tvärtom, de brukar ta lång tid att skaka av sig, åtminstone om de inte hanteras på ett skickligt sätt.

Var väl förberedd

Oftast är det inte heller krisen som man vill förbereda sig för eller ha i åtanke, men eftersom det ofta är den som gör mest skada, är det viktigt att ha en plan för hur sådana ska hanteras. En vanligt tillvägagångssätt som rekommenderas är att använda sig av principen att människor ofta är förlåtande mot personer och företag som tar ansvar för det inträffade, och visar rätt motivation till förändring. De flesta av oss kan relatera till det imperfekta i oss alla, att vi alla ramlar och reser oss upp. Det ofta en helt ok bild att förmedla då och då.

Arrogans, å andra sidan, eller en total ovilja att ta ansvar ser ofta illa ut i folks ögon. Ju större och mer framgångsrikt en person eller ett företag är, desto värre ser det i så fall ut.

Ett företag som erbjuder kurser i den här typen av krishantering är Greatness, en digital kommunikationsbyrå som finns i Göteborg och Stockholm. Du hittar mer information om dem på deras hemsida www.greatness.se.

27 oktober, 2017

About Author

admin


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv