Det finns hjälp mot bristande engagemang
Arbete, Chef, Framgång, Tips

Det finns hjälp mot bristande engagemang

Ett vanligt mönster bland stora eller snabbt växande organisationer är att den interna kommunikationen får lida. Kedjan mellan ledning och medarbetare kanske brister, eller så är avståndet helt enkelt för långt. Utan en tydlig dialog där företagets målsättningar eller visioner förmedlas kan engagemanget hos medarbetarna påverkas negativt och detta kan förstås få seriösa konsekvenser för lönsamheten, oavsett hur stort företaget är.

Potentialen och förändringskraften som finns bland medarbetare som i viss mån går på halvfart är otrolig. Att faktiskt nå potentialen och genom det skapa förändring kan däremot vara en utmaning. Alltför ofta använder sig företag med bristande intern kommunikation av gamla vanor och klyschor för att försöka engagera medarbetare. Men att ”arbeta hårdare” eller att hålla fler möten är en retorik som väldigt sällan skapar det önskade resultatet.

Expertis finns – det gäller bara att hitta den

Att skapa eller återskapa delaktighet bland en stor personalstyrka är ett omfattande uppdrag. Men det är lätt att bli blind mot sitt eget företag och tappa uppsikt över vad som är rätt steg att ta. Därför kan det vara klokt att ta in hjälp utifrån för att vända en negativ trend inom ett stort företag eller organisation.

Och det finns också hjälp att få. Det finns kommunikationsbyråer som har erfarenheten som krävs för att skapa förändring i en stor organisation. Och är kommunikationsbyrån rätt ute så är det första steget att förbättra delaktigheten hos medarbetarna. Att arbeta hårt och noggrant är förstås precis lika viktigt som det alltid har varit, men det är inte den enda lösningen för att bära ett stort företag som upplever svårigheter.

Men ju fler människor som brinner för företaget, inte bara för sin egen del, desto mer delaktighet. Och med delaktighet kommer lönsamhet. Och det kommer skapa hållbarhet på företaget, något som alla företag, stora eller små, strävar efter.  

7 juli, 2017

About Author

admin


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv