Allmänt, Chef

Finansiering för företag ska gå snabbt och smidigt

Finansiering är i dagens ekonomiska klimat för många företag en förutsättning för utveckling. Om betalningen från kund dröjer kan företaget hamna i en prekär situation. Utan pengar att investera är det svårt att utveckla en verksamhet.

Det är dessutom ganska vanligt att betalningsvillkoren på fakturan är satta på 90 dagar vilket kan ge vilket företag som helst likviditetsproblem. Det är en huvudsaklig anledning till varför finansiering är ett bra alternativ.Factoring Kostnad Factoringbolag Stockholm

Genom att sälja fakturan till ett finansbolag slipper företaget vänta på pengarna, slipper ödsla tid och energi på att följa upp med kunden och slipper dessutom alla administrativa bekymmer.

Finansbolag bättre för dig med likviditetsproblem

Att som företagare anlita ett finansbolag istället för att gå till banken kan vara gynnsamt på några olika sätt. Dels har finansbolaget ett stort eget kapital vilket tillåter dem att agera oberoende av banken eller omvärldens finansiella situation. Det innebär att finansbolaget kan betala ut pengarna snabbt, oftast bara några timmar efter inkommen faktura, till skillnad från banken. Och dels kräver inte finansbolaget några utdragna processer eller tilltrasslad byråkrati. Banken, däremot, har ett antal regelverk och lagstiftningar att ta hänsyn till. För en företagare som behöver agera i all hast är detta ohållbart.

Det finns förstås regleringar även för ett finansbolag – både externa och interna. Finansbolagen måste till exempel göra en kontroll av fakturamottagaren. Men i jämförelse med bankerna är det definitivt ett snabbare och till och med säkrare sätt till likviditet.

29 mars, 2017

About Author

admin


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv