Golfträning bra för både kropp och knopp
Allmänt, Familj, Fritid, Tips

Golfträning bra för både kropp och knopp

Länge sågs golf mer som en överklassport, eller åtminstone som en sport som inte var speciellt tillgänglig för den stora massan. Det har dock ändrats under de senare åren. En av anledningarna är att sporten har positiva effekter på både den fysiska hälsan och på psyket.

För även om sporten har hånats av många utövare av andra sporter genom åren – golfsporten har rymt en hel del profiler med en allt annat än typisk elitidrottarkropp – så får man mer motion än vad man kan tro. Det behöver inte nödvändigtvis gå fort för att kroppen ska få träning, och golf ger en bra anledning att få många kilometer i benen på ett lagom intensivt sätt, som inte riskerar så mycket skador.

Fokus för hjärnan

Samtidigt får man mental stimulans och tränar koncentration. För stressade nutidsmänniskor är detta ofta en ultimat kombination. Ofta behöver hjärnan fokusera på något för att vi ska koppla av. För de flesta av oss är golf precis lagom viktigt för att hjärnan ska vara engagerad, fokuserad och tävlingsinriktad, men inte tillräckligt för att det ska stressa oss extra. En dålig golfrunda är trots allt bara just det – en dålig golfrunda, lagom viktig för att vi ska hamna i nuet och få den där dosen mindfulness vi behöver, men inget att få ångest över.

Dessutom är golf en bra vardagsritual för att hålla kontakten med vänner man annars kanske skulle ha svårt att hinna med att träffa. Golf är socialt, och sportens handikappsystem gör att alla kan spela med alla, så det spelar ingen roll om din kompis är bättre eller sämre än dig.

Vill du testa på träning inom golf? På Lidingö finns Sveriges största golfklubb, Ekholmsnäs Golf, en modern, tillgänglig klubb där alla är välkomna. Du hittar mer information om dem på deras hemsida www.ekholmnasgolf.se.

26 september, 2017

About Author

admin


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv