När graviditeten ger brustna ådror
Allmänt, Fritid, Tips

När graviditeten ger brustna ådror

Många tror att åderbråck är något som främst drabbar äldre personer och de som har stått på hårda betonggolv under långa arbetspass hela livet. Idag vet vi att så inte riktigt är fallet. En stigande stjärna på åderbråckshimlen är unga, gravida tjejer. En graviditet innebär ofta en snabb, tung viktökning som kan leda till smärtsamma och utbuktande åderbråck på benen. För en del går de över när barnet kommer och belastningen på benen lättar, men så är inte alltid fallet. Ibland blir de kvar, som ilska små streck eller stora smärtsamma knölar.

Att vänta på vård

Att få vård för åderbråck är idag förknippat med en lång väntan och ibland även med ett avslag. Våra vårdmottagningar har en så pass hög belastning att de helt enkelt måste prioritera sina patienter, och då är det självklart de som är sjukast som får vård först. Inget konstigt med det, och något vi alla uppskattar den dag vi är i behov av den. Om du slår upp en tidning, vilken som helst, så kommer du mest troligt att se en annons för en läkarmottagning som erbjuder privat vård mot åderbråck. Och ja, det finns såklart en anledning till det.

Bort med bråcken!

Långa vårdköer och avslag innebär inte att de där åderbråcken och kärlspindlarna blir lättare att leva med. De kanske gör att vi orkar mindre i vardagen, blir tröttare av smärtan eller att vi mår psykiskt dåligt av att hela tiden vilja gömma våra ben. Samtidigt som vi har ett nytt liv att ta hand om, ett liv som kräver kärlek och ork – varje dag.  Och samtidigt som vi är precis i början av livet, eller mitt i. Med så många år kvar att leva, njuta, springa och leka.

Det är då det är tur att det faktiskt finns privat vård att få för alla idag. Utan avslag och utan långa väntetider.  

17 augusti, 2017

About Author

admin


ONE COMMENT ON THIS POST To “När graviditeten ger brustna ådror”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv