Sportfiske – sommarens fritidsaktivitet!
Tips

Sportfiske – sommarens fritidsaktivitet!

Sportfiske är en fritidsaktivitet som blir allt mer utbredd och populär! I Sverige finns det 2 miljoner sportfiskare och sporten omsätter flera miljoner kronor.

Spinnfiske är kanske den vanligaste sortens fiske, det vill säga den som går ut på att kasta och veva in. Och i Sveriges hav och insjöar finns det en hel del fiskar som nappar: till exempel abborre, gös, gädda, strömming och röding!

Fiskelyckans förutsättningar beror dock på en hel del olika faktorer som till exempel tid på dygnet och väder. Aborre och gös föredrar till exempel lite varmare väder när en gädda helst nappar i regn. Även tiden på dynget spelar roll, och det är större chans att det nappar tidigt på morgonen eller på kvällen eftersom fisken ofta är aktiv när ljuset ändras.

Olika typer av fiske kräver olika typer av bete och utrustning

Det finns flera olika varianter av fiskedrag: wobblers, jerkbait, spinnare, jiggar och skeddrag vilket anpassas också efter fiskarten du vill ska nappa. En viss typ av wobbler ökar dina chanser att få napp på öring. Men det finns också ett brett utbud av tekniska prylar och annan fiskeutrustning som till exempel ekolod, spön, krokar och linor.

Eftersom sportfiske bedrivs vid vatten är säkerheten någonting som bör komma först i alla lägen. Det är därför viktigt att noga se över sin utrustning i förväg och att packa med sig ett extra par varma kläder i fall någon skulle ramla i. En förbandslåda bör alltid finnas nedpackad samt en tång för att plocka bort eventuella krokar eller annan metall. Det är alltid viktigt att se över båtens skick och att annan säkerhetsutrustning som till exempel flytväst finns med.

13 juni, 2017

About Author

admin


ONE COMMENT ON THIS POST To “Sportfiske – sommarens fritidsaktivitet!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv