Allt vanligare med tandblekning
Allmänt, Tips

Allt vanligare med tandblekning

Fler och fler personer vill uppfylla drömmen om ett vitt, vackert leende, och tandblekning har blivit en populär form av behandling. Experter varnar dock för att laborera själv med billiga produkter köpta på nätet. Effekten kan bli den rakt motsatta: frätskador och påverkan på emaljen för resten av livet.

Tandblekning är ett väldigt snabbt sätt att förbättra sitt utseende på, och just vårt leende är ju en viktig del av hur vi presenterar oss för omvärlden. Ett leende är en naturlig och organisk del av hur vi kommunicerar, men många drar sig för att le spontant på grund av komplex för sina tänders utseende.

Det handlar ju dessutom om att i grunden bara återställa tändernas originalutseende, vilket gör den här typen av skönhetsingrepp mentalt tillgängligt för de flesta. Trenden har spridit sig från USA, men verkar vara mer än en tillfällig fluga. Det är också en typ av skönhetsbehandling som är socialt accepterat av män att göra, vilket också bidrar till dess enorma popularitet.

Rädslan för tandläkarbesök

Men tandläkarskräck och rädsla för stora utgifter gör att många personer väljer att gå online istället, och hitta billiga preparat som inte kan garantera en säker blekning. Ett vanligt problem är att blekgelen är för sur, och därmed skadar emaljen. Det bästa är att gå till en legitimerad tandläkare eller tandhygienist för att göra sin behandling, då lekmannen omöjligt kan ha koll på hur olika ämnen påverkar kroppen och tänderna. Det handlar om en djupbehandling, där porerna öppnar sig, och då gäller det verkligen att det är rätt material som används.

En mottagning som utför säker tandblekning är Göteborgs Tandläkarklinik. Där kan du också välja att delbetala dina tandläkarutgifter. En snabb utvärdering online utförs då, och du kan sedan betala i lämplig takt. 

17 oktober, 2017

About Author

admin


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv