Utveckling åt rätt håll
Arbete, Framgång

Utveckling åt rätt håll

Modern teknik har blivit en yrkesmässig standard i industribranschen. Utan en väl utvecklad maskinpark och rätt teknisk kunskap är det svårt att konkurrera på en alltmer konkurrenskraftig marknad. Oavsett hur eller i vilken omfattning produkten eller komponenten ska användas blir det sällan perfekta resultat utan modern teknisk utrustning.

CNC-bearbetning är ett bra exempel på en arbetsmetod som kräver rätt utrustning. CNC står för computer numerical control och är en mycket effektiv och kvalitetssäker teknik inom verkstadsarbete. CNC-bearbetning görs med ett datorsystem som styr maskinerna i verkstaden. Processen är automatiserad och tillåter en effektiv och kvalitetssäker tillverkning av komplicerade beställningar.

I jämförelse med manuella svarvar är CNC-bearbetning många steg före. Med CNC sparas tid, energi och dessutom är processen mycket säkrare för personalen. Utvecklingen går åt rätt håll!

Fördelar med CNC-bearbetning:

  •   Kostnadseffektivt – snabb tillverkning och höga standards
  •   Precist och säkert – garanterad kvalité
  •   Medför högre säkerhet för personal
  •   Möjliggör för framtagning av komplicerade former
  •   CNC kan alla lära sig!

Teknik som är tillgänglig för alla

För att kunna utföra CNC-bearbetning krävs viss teknisk kompetens. En kortare utbildning ska också läsas. Dock brukar det oftast gå ganska lätt för personer med bakgrund i finmekaniskt verkstadsarbete. Tekniken är således tillgänglig för alla som vill lära sig!

CNC är överlägset när det gäller att ta fram komplicerade former och invecklade komponenter. Vanlig svarvning har sina fördelar, men kan också begränsa arbetet i många aspekter. När datorsystem används i tillverkningen blir processen enklare och mer effektiv utan att slutprodukten tappar i kvalité.

9 maj, 2017

About Author

admin


ONE COMMENT ON THIS POST To “Utveckling åt rätt håll”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Arkiv